حکمت اشراق (جلد اول)

پدیدآورنده :
نوبت چاپ : سوم
ناشر همکار : سازمان سمت

برگزیده در - ششمين جشنواره بين المللي فارابي، ۹۱ ، سوم ؛ - سيزدهمين همايش كتاب سال حوزه،۹۰ ، برگزيده ؛ - هفدهمين دوره جايزه كتاب فصل، ۹۰ ، برگزيده ؛ دهمين دوره پايان نامه سال دانشجويي ، ۸۵ ، برتر ؛

حكمت اشراقي شيخ شهاب‌الدين سهروردي (549ـ587) يكي از مكتب‌هاي سه‌گانة برآمده در ميان فيلسوفان مسلمان است. واقعيت اين است كه اين مكتب فلسفي در مواجهه و چالش با مكتب‌هاي فلسفيِ مشايي و كلامي و تحت تأثير حكمت ذوقي و مشرقي ايرانيان قديم، سقراط و افلاطون، حكمت زرتشتي، حكمت بودايي و هندي، عرفان و تصوف اسلامي و بيش از همه، ذوق سرشار و روح حقيقت‌جوي خود سهروردي بروز و ظهور يافت.
امروزه اگرچه به همت انجمن حكمت و فلسفة ايران (كه اكنون با نام مؤسسة پژوهشي حكمت و فلسفه به فعاليت خود ادامه مي‌دهد) مجموعه مصنّفات شيخ اشراق، يكجا چاپ شده است. اما هنوز هم احيا و بازخواني و رواج اين مكتب فلسفي ضرورت دارد، زيرا پژوهش در حكمت اشراق همچنان در آغاز راه خود قرار دارد.
اثر حاضر، كوششي است خالصانه براي بازخواني و شرح و تحليل دستگاه فلسفي اشراقي سهروردي كه به جامعة فلسفي عرضه مي‌شود. اميد است چنين پژوهش‌هايي با آهنگي تندتر و پژوهش‌هايي عميق‌تر به حركت خويش ادامه دهد.