درآمدی بر دانش مفردات قرآن

نوبت چاپ : هفتم
ناشر همکار : مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران

برگزیده در چهاردهمين همايش كتاب سال حوزه ، ۹۱ ،برگزيده

اين اثر در دو بخش تنظيم شده است. بخش نخست در نه فصل به مباحث نظري مفردات قرآن اختصاص يافته كه اين مباحث را در تفسير بررسي مي‌كند: منابع معني‌شناسي كلمات قرآن، نقش ترادف، اشتراك لفظي، اضداد، وجوه و نظائر، ‌اشتراك معنوي، چند معنايي، معربات و لهجه‌هاي مختلف قبائل عربي. در اين بخش تلاش شده با ذكر مثال‌هاي قرآني به مباحث كتاب جنبه كاربردي بخشيده و مطالعه آن براي خواننده دلنشين گردد.
بخش دوم كتاب به معني‌شناسي پنج واژه اساسي، خشيت، ذنب، ظنّ، سقي و قيامت اختصاص دارد. در معني‌شناسي اين واژه‌ها، تكيه اصلي بر فرهنگ عربي و قرآن كريم بوده است به گونه‌اي كه يك دانشجوي كارشناسي ارشد بتواند به صورت روشمند با تأمل و دقت در كاربردهاي لغوي يك واژه و با تكيه بر سياق آيات مشتمل بر آن واژه به اجتهاد در معناي لغت بپردازد.