تاریخ جامع جنگ های صلیبی (جلد یازدهم)

نوبت چاپ : اول
تعداد جلد : 14

پس از اخراج صلیبی‌ها از بیت‌المقدس و سایر شهر‌های سوریه، اندیشه جنگ مقدس فرونشست. افزون بر ناکامی در تداوم اشغال شرق مدیترانه، درگیر شدن در مسائل داخلی اروپا نیز تا حدودی در تغییر این رویکرد مؤثر بود. بسیاری از داعیان صلیبی معتقد شدند که باید با آموختن زبان مسلمانان به تبلیغ مسیحیت در میان آنها روی آورد و از سوی دیگربا تحریم و محاصره اقتصادی دولت قدرتمند ممالیک مصر و یا حمله مستقیم به بنادر سوق‌الجیشی آن به تضعیف جهان اسلام و مهار دولت‌های آن توجه کرد. بعضی از آثار نوشته شده مقارن و پس از جنگ هفتم صلیبی در این رویکرد جای می‌گیرد. از جمله دو کتاب اوضاع سرزمین مقدس نوشته مارینوسانودو تاجر و سیاح ونیزی و بازپس گیری سرزمین مقدس تألیف پیر دو بوآ. این دو کتاب به قصد روشنگری حاکمان و امیران اروپایی برای اتخاذ این مسیر نوشته شد.