تاريخ انتشار: سه شنبه 1396/3/23 کد خبر: 34215

برگزاری جلسه «نقد قبل از چاپ کتاب زن در قرآن»

پژوهشگاه حوزه و دانشگاه جلسه «نقد قبل از چاپ کتاب زن در قرآن» را در روز شنبه 27 خرداد برگزار می کند.

به گزارش واحد خبر روابط عمومی، کتاب «زن در قرآن» اثری از گروه علوم اجتماعی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه است که توسط حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسین بستان استادیار گروه علوم اجتماعی این پژوهشگاه و حجت‌الاسلام رضا دهقان‌نژاد تألیف شده است.

در مقدمه این کتاب می خوانیم: قرآن كریم، يادگار گرانبهاي پيامبر گرامي اسلام (ص)، اصلي‌ترين و اصيل‌ترين منبع فهم دين است كه در هيچ حوزه‌اي از حوزه‌هاي معرفت ديني، بي‌نياز از مراجعه به آن و تفكّر و تدبّر در آيات آن نيستيم. حوزة مطالعات زنان، يكي از حوزه‌هاي معرفتي است كه در نتيجة تحولات شگرف اجتماعي و فرهنگي، گسترش كم‌نظيري را در دهه‌هاي اخير پشت سر گذاشته است و با توجه به نگاه همه‌جانبة قرآن كریم به ابعاد دنيوي و اخروي و فردي و اجتماعي زندگي زنان، اين حوزه مي‌تواند به عنوان يكي از حوزه‌هاي غني و پردامنة معرفت ديني نيز قلمداد شود.

شایان ذکر است مباحث این كتاب در قالب دوازده فصل تنظيم گرديده است. سه فصل آغازین کتاب، پاره‌ای مباحث مبنائی انسان‌شناختی و ارزش‌شناختی را در بر دارند، به این ترتیب که فصل نخست به موضوع كلّي انسان‌شناسي و ويژگي‌هاي عام انسان در قرآن مي‌پردازد؛ فصل دوم، بحث جايگاه ارزشي زن از منظر قرآن و پاسخ به برخي شبهات در اين زمينه را دنبال مي‌كند و فصل سوم، بر بحث تفاوت‌هاي تكويني زن و مرد تمرکز می‌یابد. در فصل چهارم، موضوع زنان و ازدواج بررسي شده است. فصل‌هاي پنجم و ششم به بررسي وظائف و حقوق زن در نقش‌هاي همسري و مادري و فصل هفتم به مسئلة جایگاه زن در مدیریت خانواده اختصاص يافته‌اند. در فصل هشتم، مسئلة خشونت خانگی بر ضدّ زنان بررسی شده است و فصل نهم به بحث حريم‌شناسي ارتباط زن و مرد و بيان فلسفه و اقسام محدوديت‌ها در اين خصوص مي‌پردازد. فصل دهم بر نقش‌هاي اجتماعي و سیاسی زنان متمركز شده است. در فصل یازدهم، پاره‌اي از تفاوت‌ها درحقوق اجتماعي زن و مرد مطرح مي‌شوند و سرانجام، فصل دوازدهم به معرفي الگوهاي قرآني زن اختصاص يافته است.

گفتنی است ناقد جلسه «نقد قبل از چاپ کتاب زن در قرآن»، حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا زیبایی نژاد رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده است. جلسه یاد شده روز شنبه ۲۷ خرداد از ساعت ۸.۳۰ تا ۱۰ صبح در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به نشانی قم ـ‌ پردیسان ـ بلوار دانشگاه ـ میدان علوم برگزار می شود.

منبع: واحد خبر روابط عمومي