تاريخ انتشار: شنبه 1398/2/14 کد خبر: 36856

معرفی دو کتاب در دومین مراسم رونمائی از آثار برگزیده پژوهشگاه در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

دومین مراسم رو نمائی از آثار برگزیده پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با حضور دکتر مجید کافی نویسنده کتاب «سبک زندگی اجتماعی با تاکید برآیات قرآن برگزار» و حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی احمد پناهی نویسنده کتاب «اشتغال زنان با تاکید بر آسیب‌ها و او‌لویت‌ها» برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه دومین مراسم رو نمائی از  آثار برگزیده پژوهشگاه روز شنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ در سرای اهل قلم تالار جلال آل احمد، سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با حضور دکتر مجید کافی نویسنده کتاب «سبک زندگی اجتماعی با تاکید برآیات قرآن برگزار» و حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی احمد پناهی نویسنده کتاب «اشتغال زنان با تاکید بر آسیب‌ها و او‌لویت‌ها» برگزار شد.

در ابتدای جلسه دکتر کافی گفتند: در کتاب سبک زندگی اجتماعی با تاکید برآیات قرآن تلاش کرده ایم سبک زندگی را از منظر دین اسلام مورد توجه قرار دهیم. هر دینی بر اساس آموزه‌های دیدگاهی خود، پیروان خود را به زندگی کردن به سبک و شیوه‌ای متناسب با جهان‌بینی مورد نظر خود ترغیب می‌کند. سبک زندگی بر اساس جهان‌بینی دینی را می‌توان «سبک زندگی دینی» نامید. در این تحقیق برای به دست آوردن نظریة زمینه‌ای سبک زندگی به ظاهر آیات قرآن و روایات مرتبط و به تفسیر ایات برای تایید و مستند کردن آن (سنجش اعتبار و پایایی نتایج) مراجعه می‌ کنیم و هدفمان استنباط و استخراج نظریة سبک زندگی از آیات و روایات مرتبط و تفسیری بر اساس روش ترکیبی تفسیر موضوعی، تحلیل محتوا و نظریة زمینه‌ای، است.

کتاب «اشتغال زنان با تاکید بر آسیب‌ها و او‌لویت‌ها» که یکی دیگر از آثار برگزیده پژوهشگاه برای رونمائی در این مراسم بود  که در ادامه برنامه حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی احمد پناهی نویسنده این اثر بیان نمود: اشتغال و كار از مؤلفه‌هایی است كه براي پيمودن مسیرهای تحوّل مادي، روانشناختی، معنوی، اجتماعی، بین‌المللی و اخلاقی نقشي بنيادي دارد. زنان به‌عنوان نیمی از پیکرة جامعه در گستره تاریخ دوشادوش مردان در فعالیت‌های مختلف سهیم بوده و در عرصه‌های تولیدی، فرهنگی، خانوادگی و تربیتی نقشی سترگ داشته‌اند. گرچه اصل کار و تلاش برای زنان همانند مردان مجاز است؛ اما به‌دلیل موقعیت خاص زنان در خانواده و اجتماع و به دلیل حفظ منزلت و کرامت آنان و به دلیل ویژگی‌های زیستی و روان شناختی آنان، باید اشتغال آنان همتراز با شرایط و ویژگی‌های آنان باشد. بی‌توجهی به هنجارهای اسلامی و تربیتی-روان شناختی و ظرفیت‌های زنان در زمينه اشتغال، باعث می‌شود آسیب‌های مختلفی خانواده و پایداری و تعالی آن و ساحت‌های مختلف مرتبط با زنان را تهدید کند. در این کتاب سعی نموده آیم به ضوابط اشتغال زنان، فواید اشتغال زنان، آسیب‌های اشتغال زنان و راهبردهای مصونیت‌بخشی به زنان در حوزه اشتغال بپردازیم.

منبع: واحد خبر روابط عمومي