جامعه‌شناسی علم و فناوری

نوبت چاپ : اول

علم و فناوری اموری تفکیک‌ناپذیرند و کل واحدی را تشکیل می‌دهند. علم جدید بر فناوری استوار بوده و ذاتا میل به فناوری‌شدن و تجسم در ابزاری­شدن دارد. درس جامعه شناسی علم و فناوری یکی از دروس رشته جامعه­شناسی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در گرایش‌های مختلف است. با توجه به محدودیت منابع این درس، نگارش کتاب مذکور برای دانشجویان و اساتید این رشته مفید بوده و منبع مهمی در این رشته به حساب آید. این کتاب شامل دو بخش و هر بخش در چهار فصل تنظیم شده است. بخش اول شامل کلیات، مباحث تئوریک، رویکردهای نظری و نظریه­های عمده در جامعه­شناسی علم و فناوری، انقلاب علمی و انقلاب فناوری و دین و فناوری می­شود. بخش دوم به مباحث عملی و مطالعات جامعه‌شناختی و وضعیت فناوری در ایران قبل و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مرحله کنونی رشد فناوری در ایران و پیامدهای آن و رویکردهای نظری اندیشمندان حوزه علمیه نسبت به علم و فناوری اختصاص دارد.