فراخوان مقاله فصلنامه علمی پژوهشی «روش‌شناسی علوم انسانی» ویژه «مطالعات فناوری»

دین، علم و فناوری­، به خصوص فناوری­های نرم (فناوری­های انسانی و اجتماعی) از مظاهر فرهنگ یک جامعه است. با پیروزی انقلاب اسلامی که مهم‌ترین رویکرد آن، رویکرد فرهنگی بوده است، نهادهای اجتماعی متعددی (به مثابه فناوری­های نرم) شکل گرفت که نیازهای ویژه­ای را دنبال می­کرد. از سوی دیگر پس از پایان جنگ تحمیلی، ایران اسلامی در مسیر توسعه علمی و فناوری قرار گرفت و در اسناد بالادستی توسعه فناوری به صورت جدی دیده شده است. با توجه به تعاملات فناوری و فرهنگ، آشنایی با تاریخ، جامعه­شناسی، فلسفه و اخلاق فناوری جهت سیاست­گذاری و برنامه­ریزی کلان فرهنگ محور در حوزه فناوری امری ضروری است.

فصلنامه علمی پژوهشی «روش‌شناسی علوم انسانی» درصدد است در شماره زمستان 1394 و در قالب ویژه‌نامه‌ای ابعاد تاریخی، اجتماعی، فلسفی، و اخلاقی فناور­ی­ها را به بحث گذارد تا زمینه­های مناسبی را برای تصمیم سازی و تصمیم­گیری فرهنگ محور سیاستگذاران و برنامه­ریزان این حوزه فراهم آورد.

از این رو از اساتید و پژوهشگران حوزه و دانشگاه و علاقمند به موضوعات زیر دعوت می­شود با ارسال مقالات پژوهشی خود، ما را در این راه یاری فرمایند.

• بررسی دلالت­های دیدگاه­های مختلف درباره چیستی فناوری در زمینه سیاست­گذاری و برنامه­ریزی فناوری
  • بررسی مناسبات علم و فناوری و دلالت­های آن در سیاست­گذاری و برنامه­ریزی­ علمی
  • بسترهای دینی و اجتماعی پیدایش و تحولات فناوری­های جدید
  • تبیین و سنجش نظریات دین داران در مواجهه با فناوری­های جدید و کاوش دلایل و علل این مواجهه