کرسی علمی-ترویجی

۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | ۰۹:۱۴ کد : ۳۷۷۳۱ اخبار گروه فلسفه و کلام - نشست و کرسی
کرسی علمی-ترویجی با عنوان «تجربۀ اخلاقی به مثابه تجربه‌ای دینی (نظریه‌ای برگرفته از آرای شهید مطهّری در باب حقیقت فعل اخلاقی)» برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه کرسی علمی-ترویجی با عنوان «تجربۀ اخلاقی به مثابه تجربه‌­ای دینی (نظریه‌ای برگرفته از آرای شهید مطهّری در باب حقیقت فعل اخلاقی)» برگزار می‌شود.

محورهای کرسی شامل:

تبیین ماهیتِ تجربۀ اخلاقی به عنوان یکی از مباحث فلسفۀ اخلاق

تبیین جایگاه فاعلان اخلاقیِ غیرخداباور در منظومۀ دین

کمک به جایگاه شناسی اخلاق در دین شناسی و دین مداری می‌باشد.

در این موضوع ارائه کننده تلاش کرده است با تحلیل دیدگاه‌های شهید مطهری دربارۀ موضوعاتی از قبیل دین، ایمان، پرستش، ارزش اخلاقی و ­به­ویژه نظریهٔ اخلاقی برگزیدهٔ ایشان؛ موضع ایشان دربارۀ نسبتِ تجربۀ اخلاقی با تجربۀ دینی را به دست دهد.

شهید مطهری افعال اخلاقیِ بی­شائبۀ کافران را مشتمل بر نوری از معرفت خدا در عمق ضمیر این انسان­ها می­داند و از سوی دیگر، اخلاق  را از نوع پرستش، اما پرستشی ناآگاهانه می­شمارد. بنابراین، کسی که کار اخلاقی انجام می­دهد، حتی اگر در شعور آگاه خودش، خدا را نمی­شناسد، کار اخلاقی او نوعی خداپرستی و عبادت ناآگاهانهٔ خداوند است، لذا لازمۀ این دیدگاه آن است که بپذیریم، هر تجربهٔ اخلاقی نابی همواره تجربه‌ای دینی است.

ارکان کرسی:

ارائه کننده: دکتر علی شیروانی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه

ناقد: دکتر محمد فتحعلی خانی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه

ناقد: دکتر مسعود آذربایجانی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه

دبیر علمی: دکتر حسینعلی شیدان شید، عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه

این کرسی در روز شنبه 10/2/1401 از ساعت ۱۱ تا 13 در سالن حکمت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار می‌شود.

لازم به ذکر است که کرسی‌ یاد شده به صورت مجازی از طریق آدرس https://vc.rihu.ac.ir/ch/motahari قابل دسترس می‌باشند.

کد تحریریه : ۹۶

کلید واژه ها: دکتر علی شیروانی کرسی ترویجی تجربۀ اخلاقی به مثابه تجربه‌­ای دینی