برگزاری پیش اجلاسیه کرسی نظریه پردازی منطق گفتمان قرآن کریم

پژوهشگاه حوزه و دانشگاه پيش اجلاسيه كرسي نظريه پردازي منطق گفتمان قرآن كريم را در روز پنج شنبه 7 اسفندماه برگزار مي كند.
به گزارش واحد خبر روابط عمومي، در اين پيش اجلاسيه كه با همكاري هيأت حمايت از كرسي هاي نظريه پردازي، نقد و مناظره شوراي انقلاب فرهنگي برگزار مي شود؛ نظريه «منطق گفتمان قرآن كريم» توسط حجت الاسلام و المسلمين محمد باقر سعيدي روشن دانشيار گروه قرآن پژوهي پژوهشگاه حوزه ودانشگاه ارائه شود.
به اعتقاد حجت الاسلام و المسلمين سعيدي روشن تأمل در شيوه زبان دين از جمله مسائلي است كه از دير باز مورد توجه عالمان الهيات و تفسير بوده است.و پرسش اساسي در اين زمينه آن است كه منطق و شيوه گفتمان قرآن چيست؟ آيا منطق و زبان پيام رساني قرآن، منطق خاصي چون منطق فيلسوفان و عارفان و عالمان رشته هاي مختلف علمي، و عرف و زبان خاصي مانند زبان علمي، فلسفي، عرفاني، و جزآن است؟ يا منطق قرآن همان منطق و مدل گفتمان عموم عقلا و زبان عرفي است؟ و يا فرض ديگري متصور است؟
وي در اين نظريه ضمن بررسي ديدگاه هاي گوناگون در اين مساله به رويكرد ويژه اي رسيده است.مطابق اين ديدگاه زبان معنايي و ساختاري قرآن يك شيوه و منطق خاص است. بر اساس اين نظريه قرآن كريم با حفظ چارچوب هاي زباني عرف عام عقلا در انتقال معنا، جهت ابلاغ مقاصد والاي خود، كار ويژه هايي را درشيوه پيام رساني خويش تعبيه كرده است كه زبان عرفي فاقد آنهاست. براين اساس اين نظريه موسوم به زبان عرفي فراعرفي است.
نشست يادشده روز پنج شنبه 7 اسفند با حضور شوراي ناقدان و كميته داوري از ساعت 16 تا 18 در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به نشاني، قم، پرديسان، بلوار دانشگاه، سالن اجتماعات برگزار مي شود و شركت در آن براي كليه صاحب نظران آزاد است.