برگزاری همایش سیره و زمانه حضرت امام جواد(علیه السلام)

همايش «سيره و زمانه حضرت امام جواد(عليه السلام)» توسط انجمن تاريخ‌پژوهان و با همكاري  پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و تعدادي مركز علمي ديگر برگزار مي شود.
به گزارش واحد خبر روابط عمومي پژوهشگاه حوزه و دانشگاه،  زمان برگزاري اين همايش بهار سال آينده و آخرين مهلت ارسال مقالات به دبيرخانه اين همايش پايان دي‌ماه است.
بنا بر اين گزارش، محورهاي اصلي اين همايش عبارتند از زندگاني امام جواد(عليه السلام)، عصر امام جواد(عليه السلام)، سيره امام جواد(عليه السلام)، ميراث علمي امام جواد(عليه السلام) و مأخذپژوهي.
در فراخوان اعلام شده و در ذيل محور «زندگاني امام جواد(عليه السلام)»، موضوعاتي همچون تبار، خاندان، فرزندان، القاب، شبهات، همسران، امام‌زادگان منسوب به امام و حرم امام(عليه السلام)، مد نظر قرار دارد.
پژوهشگران مي‌توانند مقالات خود در محور «عصر امام جواد(عليه السلام)» را نيز در موضوعاتي همچون بسترشناسي سياسي، فرهنگي اقتصادي، اجتماعي، وضعيت اهل بيت(عليه السلام)، شيعيان، اهل سنت، حاكيمت، تعاملات، سازمان وكالت(تطور، كاركرد، آسيب‌شناسي)، امام جواد(عليه السلام) و جريان‌هاي فكري شيعي و غيرشيعي به اين همايش ارسال كنند.
سيره فردي، خانوادگي، فرهنگي، سياسي، اجتماعي، عبادي، اقتصادي و اخلاقي نيز از جمله موضوعات مطرح ذيل محور سوم است.
در بحث و بررسي از ميراث علمي امام جواد(عليه السلام) نيز مقالات مي‌توانند با موضوعاتي همچون احتجاجات، مناظرات، گونه‌شناسي روايات، راويان، اصحاب، مسائل فقهي و كلامي نوظهور و انديشه و رفتار سياسي امام جواد(عليه السلام) به رشته تحرير درآيند.
در بخش مأخذپژوهي نيز سه موضوع اصلي «امام جواد(عليه السلام) از نگاه ديگران» (امامان، اصحاب، علماي شيعه، شيعيان غيرامامي، اهل سنت و مستشرقان)، سيماي امام جواد(عليه السلام) در ادبيات جهان اسلام (فارسي، عربي، اردو) و كتاب‌شناسي امام جواد(عليه السلام) مد نظر قرار دارد.
لازم به ذكر است كه مقالات برتر و برگزيده حائز رتبه علمي پژوهشي خواهند بود و در مجلات علمي پژوهشي مراكز همكار منتشر خواهند شد.
پژوهشگران مي‌توانند مقالات خود را از طريق رايانامه historiqom@gmail.com به دبيرخانه همايش ارسال كنند.