حضور استادیار گروه اقتصاد پژوهشگاه به عنوان ناقد کتاب «شاخص اسراف و معیارهای آن»

جلسه نشست نقد و بررسی کتاب «شاخص اسراف و معیارهای آن» تألیف حجج الاسلام و المسلمین دکتر سیّدکاظم رجایی و مهدی خطیبی در روز جمعه 1 آذر از سوی انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه برگزارشد. در ابتدای این نشست حجت الاسلام و المسلمین دکتر رجایی در خصوص یافته های کتاب در بیان مفهوم، حکم فقهی، معیارهای اسراف و شاخص های آن اظهار داشت: اسراف در لغت به معنای تجاوز از حد است که اصطلاح خاص آن در امور مالی به کار می رود و معیارهای آن عبارتند از اتلاف، مصرف بیش از نیاز، مصرف بیش از سطح عمومی مصرف جامعه، مصرف بیش از شأن، بخشش بیش از حد و عدم رعایت اولویت ها تخصیص اموال عمومی و خصوصی. شاخص های اسراف تمامی عرصه های ناخالص ملی اعم از مصرف، سرمایه گذاری، مخارج دولت و خالص صادارات را در برمی گیرد و این کتاب در نهایت شاخص کل اسراف را با تجمیع شاخص های جزئی عرصه های چهار گانه فوق ارائه می دهد.
در ادامه این نشست حجت الاسلام و المسلمین دکتر سیّدرضا حسینی استادیار گروه اقتصاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و دکتر مجتبی باقری تودشکی به عنوان ناقدین و برخی از حاضران در جلسه به بیان نقاط و ضعف کتاب در محورهای فوق پرداخته و پیشنهادهایی جهت اصلاح در چاپ های بعدی کتاب ارائه نمودند. تقویت ادبیات موجود و شیوه نگارش و ساختار منطقی و هندسی خوب از مزایای کتاب و در مقابل، عدم کفایت و قانع کنندگی مباحث کتاب به خصوص در ناحیه تیین مبانی فقهی حرمت اسراف و عدم تمییز در شاخص های اسراف میان اسراف شرعی و اتلاف ها و تخصیص های ناروای غیر ارادی از نقاط ضعف کتاب معرفی گردید.