نشست علمی تخصصی «زندگانی دوازده امام (ع) در جریانهای تاریخنگاری اهل سنت» برگزار شد
گروه تاریخ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با مشارکت پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و مدرسه عالی تاریخ، ادیان و مذاهب جامعه المصطفی(ص) العالمیه نشست علمی تخصصی «زندگانی دوازده امام (ع) در جریانهای تاریخنگاری اهل سنت» برگزار کرد.
در این نشست دکتر منصور داداشنژاد عضو هیات علمی و مدیر گروه تاریخ پژوهشگاه حوزه با اشاره به اهمیت و جایگاه این نگارش ها برای شیعیان به چرایی پدید آمدن این نگارشها، روند گسترش آن و وامداری منابع شیعی و اهل سنت از یکدیگر پرداخت.
وی با دسته بندی این نوشته ها به منابع مستقل و منابع غیر مستقل، ضمن پی گیری جریانهای حاکم بر این کتابها به خطوط کلی حاکم بر نگارش های اهل سنت از جمله حفظ موقعیت صحابه و نگاه به ائمه با عنوان «علمای ابرار» اشاره نمود و تفاوت شیعیان و اهل سنت را نه در نقل فضائل ائمه بلکه در فهم مقصود اصلی آنها دانست.
دکتر داداشنژاد در ادامه طیف ها و جریان های نگارش اهل سنت را در چهار گروه «خط اعتدالی»، «کاملا همسو»، «خط سلفی» و «خط تصوف» تقسیمبندی کرده و در ادامه به نشانهها، وجوه تمایز، زمینههای تاریخی برآمدن و نمایندگان هر یک از این گفتمانها و جریانهای نگارش، پرداخت.
نظر شما :