کتاب «تاریخ تشیع» منتشر شد

۲۵ مرداد ۱۳۸۹ | ۱۰:۲۱ کد : ۲۵۶۷۹ اخبار
گروه تاریخ اسلام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با هدف نشر تاریخ دوره امامت امامان شیعه، کتاب تاریخ تشیع را به قلم جمعی از پژوهشگران گروه منتشر کرد.
به گزارش واحد خبر روابط عمومی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، این کتاب آگاهی‌هایی را پیرامون دوران زندگانی امامان معصوم(ع)، خاندان و قبایل، قیام‌ها و دولت‌های شیعی و تاریخ حیات سیاسی- فرهنگی تشیع ارائه نموده‌است.
کتاب تاریخ تشیع شامل هفت بخش است که عبارتند از: پیدایش تشیع، تشیع از سقیفه تا عاشورا، تشیع پس از عاشورا تا عصر امام صادق(ع)، تشیع از شهادت امام صادق(ع) تا غیبت کبری، دولت‌های شیعی، خاندان‌های شیعی و آثار علمی و فرهنگی شیعی.
مولفان با تاکید بر نقش بنیادین امامان شیعه در حیات سیاسی- اعتقادی آن معتقدند هرچند هیچ‌گاه فرصت مناسبی از سوی حاکمان اموی و عباسی برای آنان حاصل نشد و موضوع غیبت، جامعه شیعه را از حضور ظاهری امام معصوم خود نیز محروم ساخت، ولی در دوره‌های بعد با ظهور دولت‌ها و خاندان شیعی، حیات سیاسی- اجتماعی و به خصوص فرهنگی شیعه وارد مرحله جدیدی شد و توانست در طول چندین قرن نقش مهمی در فرهنگ و تمدن اسلامی ایفا کند.
اولین چاپ از کتاب تاریخ تشیع تابستان 1389 در 491صفحه از انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شده است.