نشست علمی «شرایط نظریه‌پردازی در علوم اجتماعی» برگزار شد

۲۵ اسفند ۱۳۸۸ | ۱۴:۲۰ کد : ۲۵۷۳۴ اخبار
نشست علمی شرایط نظریه‌پردازی در علوم اجتماعی با حضور مدیر گروه و اعضای هیات علمی گروه علوم اجتماعی پژوهشگاه و چند تن از اساتید حوزه و دانشگاه برگزار شد.
به گزارش واحد خبر روابط عمومی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در ابتدای این نشست مدیرگروه علوم اجتماعی پژوهشگاه ضمن بیان تاریخچه تاسیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، به معرفی اجمالی این گروه پرداخته و گزارشی از طرح های پژوهشی انجام شده ارائه کرد.
پس از آن دکتر توفیق، استاد دانشگاه علامه طباطبایی با نقد برخی دیدگاه‌ها پیرامون مشکلات علوم اجتماعی در ایران و عدم توسعه این علوم، به طرح دیدگاه خود پرداخت و با اشاره به لزوم خودداری از افراط در نگرش پوزیتیویستی، توجه به مزایای این نگرش به لحاظ اهمیت تحقیقات آماری و کلان‌نگر در حوزه علوم اجتماعی را خواستار شد.
وی همچنین لزوم اتخاذ رویکرد جامعه‌شناسی تاریخی در پژوهش‌های اجتماعی را یادآور شد و اهتمام جدی به پرهیز از انتقال نظریات غربی به صورت خام به عرصه جامعه‌شناسی کشور، بدون در نظر گرفتن مقتضیات و بافت اجتماعی و فرهنگی خاص جامعه ایرانی، را ضروری خواند.
در پایان این نشست حاضران پرسش هایی را در این‌باره مطرح کردند که وی بدان پاسخ گفت.