اخبار حوزه و دانشگاه 17/5/88
شرایط تحصیل همزمان در دو رشته تحصیلی دانشگاهها اعلام شد
دبیر شورای استعدادهای درخشان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شرایط تحصیل همزمان در دو رشته تحصیلی دانشگاهها را اعلام کرد.
به گزارش واحد خبر روابط عمومی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه جعفر هزار جریبی در گفتگو با خبرگزاری مهر افزود: امکان ادامه تحصیل در دو رشته دانشگاهی در صورتی مجاز است که فرد متقاضی جز رتبههای بالای کنکور سراسر باشد و در طول مدت تحصیل در دانشگاه نیز معدل میانگین وی بالاتر از 17 باشد.
وی با بیان اینکه آغاز تحصیل در رشته دوم کنکور از ابتدای ترم سوم تحصیلی امکانپذیر است، گفت: متقاضیان برای ادامه تحصیل همزمان در دو رشته در دانشگاه از ابتدای ورود به دانشگاه نمیتوانند دو رشته را انتخاب کنند.
دبیر شورای هدایت استعدادهای درخشان افزود: از ترم دوم متقاضیان باید درخواست خود را به شورای دانشگاه ارائه دهند تا شورا در این زمینه بررسیهای لازم را به عمل آورد.
وی به مهر گفت: رشته هایی که متقاضیان می توانند آنها را برای ادامه تحصیل در دانشگاه به عنوان رشته دوم انتخاب کنند محدود و تعیین شده است و در گروههای آزمایشی مختلف متفاوت است.
****************************************************
واحد بین الملل دانشگاه سیستان و بلوچستان دانشجوی بدون کنکور می پذیرد
واحد بین الملل دانشگاه سیستان و بلوچستان برای سال تحصیلی 89-88 بدون آزمون سراسری تنها با بررسی و ارزشیابی مدارک و مصاحبه علمی دانشجو می پذیرد.
به گزارش واحد خبر روابط عمومی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به نقل از خبرگزاری مهر، این دانشگاه در رشته های مهندسی شیمی با گرایش طراحی فرایند، مهندسی عمران با گرایش سازه، مدیریت فناوری اطلاعات و اقتصاد در مقطع کارشناسی ارشد دانشجوی بدون کنکور می پذیرد.
تحصیل دانشجویان پذیرفته شده در واحد بین الملل دانشگاه سیستان و بلوچستان و به صورت حضوری خواهد بود.
متقاضیان شرکت در این دوره ها باید مدارک خود را تا 18 شهریورماه برای دانشگاه ارسال کنند.
****************************************************
سامانه اینترنتی آموزش حوزه های علمیه دانشجویی تولید شد
مدیر حوزه های دانشجویی شهید بهشتی گفت: سامانه اینترنتی آموزش حوزه های علمیه دانشجویی تولید شد که همزمان با سال جدید تحصیلی فعالیت خود را آغاز می کند.
به گزارش واحد خبر روابط عمومی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به نقل از خبرگزاری مهر، حجت الاسلام حیدرزاده با اعلام این خبر گفت: در این سامانه کلیه فعالیتهای آموزشی شامل انتخاب رشته و درس، دریافت نمرات امتحانات، ثبت نامها همچنین امکان ارسال نمرات توسط اساتید به صورت اینترنتی همراه با امکان ارتباط مجازی میان اساتید و دانشجویان و کلیه فعالیتهای اداری حوزه آموزش فراهم شده است.
وی افزود: این نرم افزار همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید حوزه های علمیه دانشجویی در 22 حوزه سراسر کشور برای بیش از دو هزار و 500 دانشجوی در حال تحصیل در این مراکز فعال خواهد شد.
****************************************************
اصلاح الگوی مصرف در آموزش عالی بررسی میشود
کارگروه آموزش عالی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس این هفته اصلاح الگوی مصرف در آموزش عالی را بررسی می کنند.
به گزارش واحد خبر روابط عمومی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به نقل از خبرگزاری مهر، کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در هفته جاری به بررسی طرح یک فوریتی قانونمند کردن به کارگیری عناوین علمی (الحاق یک ماده به فصل هشتم قانون مجازات اسلامی) می پردازد.
همچنین کارگروه تحقیقات و فناوری کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به ادامه بررسی لایحه حمایت از شرکتهای دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها خواهد پرداخت.
****************************************************
نرمافزار نمایهسازی خودکار نشریات علمی کشور تولید شد
رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری از تولید نخستین نرم افزار نمایه سازی خودکار نشریات علمی کشور به زبانهای فارسی، عربی و انگلیسی خبر داد و گفت: با استفاده از این نرم افزار پایگاههای اطلاعاتی به روز رسانی می شوند.
به گزارش واحد خبر روابط عمومی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به نقل از خبرگزاری مهر، جعفر مهراد افزود: همچنین با استفاده از این نرم افزار دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور میتوانند به محض انتشار مجلات، متون کامل آن را در پایگاههای اطلاعاتی مختلف مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) مشاهده کنند.
وی ادامه داد: نمایه سازی خودکار یک نوع نمایه سازی است که توسط روالهای الگوریتمی انجام می شود الگوریتم، در پایگاهی که حاوی بازنمودهای اسناد و مدارک است (ممکن است اسناد تمام متن یا رکوردهای کتابشناختی باشند) عمل می کند.
وی افزود: در پایگاههای اطلاعاتی تمام متن، الگوریتم جستجوی رشته ای انجام می دهد، اما بیشتر مبتنی بر جستجوی واژه ها عمل می کند. الگوریتمها همایند واژهها یا ارجاعات را شمارش میکند و حتی همجواری بین واژه ها را نیز مورد توجه قرار می دهد.
رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری گفت: نمایه سازی خودکار را می توانیم برابر با نمایه سازی دستی تلقی کنیم مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری سالها نمایهسازی مقالات علوم و فناوری را به صورت دستی انجام می داد اما اکنون اجرای دستی نمایه سازی از طریق عوامل انسانی کاری است بسیار وقتگیر که فاقد ارزش هزینه بهرهوری است.
وی پایگاههای مقاله های فارسی و پایگاههای استنادی علوم جهان اسلام (ISC) را از مهمترین پایگاههای مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری نام برد.
مهراد افزود: برای به روز رسانی این پایگاهها باید اطلاعات کتاب شناختی مقاله ها در درون این پایگاهها ورود اطلاعات شود و برای حجم انبوهی از اطلاعات به زبانهای فارسی، عربی و انگلیسی، چنین کاری بسیار وقتگیر و با خطا همراه خواهد بود از این رو مدتها است که به فکر یافتن روشی بودیم که از آن طریق بتوانیم نمایهسازی خودکار را به مرحله اجرا درآوریم.
وی ادامه داد: مسئولیت پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و تعهد آن به کشورهای اسلامی جهت ایجاد شبکه اطلاعات علمی و فنی و تحلیل و سنجش علمکرد پژوهشی این کشورها، طراحی نرمافزار نمایه سازی خودکار را الزامی کرد و هم اکنون این نرم افزار جنبه عملیاتی پیدا کرده است.
رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری گفت: با توجه به اینکه فایل WORD مقالات برای مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری ارسال می شود، این فایل به TOKEN های تشکیل دهنده آن تبدیل و با تکنیکهای پردازش زبان و کامپایلر فایل خوانده شده و اطلاعات کتاب شناختی آن استخراج می شود.
وی اظهار داشت: اطلاعات کتابشناختی که تشخیص داده شد