«آثار و پژوهش های برگزیده پژوهشگاه در جشنواره های سال 1385»
بیست و چهارمین جشنواره «کتاب سال جمهوری اسلامی»
در حوزه ترجمه «کتاب سال جمهوری اسلامی»؛ کتاب «نظام اداری مسلمانان در صدر اسلام» به عنوان رتبه برتر شناخته شد.
نویسنده این اثر علامه و محدّث بزرگ، سید محمد عبدالحىّ کتّانى، فرزند عبدالکبیر حسنى ادریسى کتّانى (1303ـ 1382 ق/ 1886ـ 1962 م)، از علما و رجال برجسته مغرب اسلامى در قرن چهاردهم هجرى است که این کتاب را با نام «نظام الحکومه النبویه المسمى التراتیب الاداریه» تألیف کرده است. کتانی دراین کتاب قدرت و احاطه خود را بر آثار و متون اسلامى به خصوص در حدیث و تاریخ به نمایش گذاشته است.
به سفارش پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، جناب آقای دکتر علیرضا ذکاوتی قراگزلو این کتاب را ترجمه نمود و پس از آن پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با همکاری سازمان سمت در سال 1384 اثر مذکور رامنتشر کرد.
جشنواره«هشتمین آیین تجلیل از پژوهشگران برتر حوزه دین»
- در بخش فلسفه و کلام اسلامی این جشنواره، پژوهش «هستی و چیستی در مکتب صدرایی» تألیف حجت الاسلام والمسلمین غلام رضا فیاضی و دکتر حسین علی شیدان شید از محققان گروه فلسفه و کلام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه؛ به جهت نوآوری در تقریر، تنقیح و تفکیک نظریات فلسفی در باب مسأله اصالت وجود، موفق به کسب رتبه اول گردید.
- در بخش تفسیر و علوم قرآن نیز پژوهش «تاریخ تفسیر قرآن کریم» اثر حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر بابایی از محققان گروه قرآن پژوهی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه؛ به جهت نوآوری و جامعیت، معرفی آثار تفسیری و مفسران عصر حضور و نشان دادن نقش ائمه) علیهم السلام) در تفسیر قرآن، توسط دبیرخانه این جشنواره رتبه اول را به خود اختصاص داد.
جشنواره «سیزدهمین کتاب سال دانشجویی»
- کتاب «سیره تربیتی پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) جلد اول، تربیت فرزند» اثر دکتر سیدعلی حسینی زاده از محققان گروه علوم تربیتی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه؛ موفق شد در« سیزدهمین جشنواره کتاب سال دانشجوئی» رتبه شایسته تقدیر را به دست آورد.
مولف در کتاب مذکور سعی کرده ازمنظر تربیتی بهویژه تربیت کودکان، با توجه به سیره پیامبر (ص) و اهل بیت (ع)، اصول و روشهایی را به عنوان سرمشق و راهگشای والدین و مربیان ارائه نماید.
این کتاب که توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شده است و در چاپ چهارم خود در سال 1384 ؛ بازبینی و ویراست مجدد شد.
- اثر «تاریخ تشیع جلد2» در جشنواره «سیزدهمین کتاب سال دانشجویی»؛ رتبه شایسته تقدیر را به دست آورد. این کتاب که توسط دکتر منصور داداش نژاد و جمعی از همکارانشان در گروه تاریخ پژوهشگاه، نگاشته شده است؛ بخش دوم از مجموعه تاریخ تشیع میباشد که به موضوعاتی نظیر دولتهای شیعی، خاندانهای شیعی، آثار علمی و فرهنگی شیعه و... پرداخته شده است.
کتاب مذکور در سال 1384 توسط پژوهشگاه حوزه ودانشگاه، منتشر شد و سال 1385 نیز تجدید چاپ شد.
نظر شما :