گزارشی از سخنرانی اعضای پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در سیزدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت

۰۵ دی ۱۳۹۴ | ۱۱:۰۷ کد : ۳۰۲۳۶ اخبار
تعداد بازدید:۱۸۴۹
در آغازین روز سیزدهمین کنفرانس بین‌المللی مدیریت که 2 و 3 دی ماه در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد دکتر حسن عابدی جعفری، عضو شورای علمی و محقق همکار گروه مدیریت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، با موضوع «دین و مدیریت در مطالعات غرب» سخنرانی کرد.

(1)

این سخنرانی تخصصی در پنل اخلاق و فلسفه سازمان و مدیریت ایراد شد.دکتر عابدی جعفری با طرح ده پرسش، نتیجه پژوهش خود پاسخ به این سوالات عنوان نمود و درباره هرپرسش توضیحاتی را ارائه نمود:

  1. آیا در ادبیات علمی مدیریت بحثی از مدیریت سازمان های دینی و یا مدیریت دینی به معنی اعم آن آمده است؟
  2. آیا دانش مدیریت ذاتا و یکسره، دانشی غیردینی است و از بدو پیدایش تاکنون و در همه ادوار خویش غیردینی بوده است؟
  3. اگر ادیان بر نظریه های مدیریت و نظریه پردازی در مدیریت تاثیرگذار بوده اند این تاثیرگذاری در کدام ادیان و چگونه بوده است؟
  4. نتیجه پژوهش در خصوص تاثیر ادیان بر مدیریت چگونه بوده است؟
  5. آیا اندیشمندان معروف مدیریت هم در این حوزه تحقیقاتی داشته اند؟
  6. تحقیقات مدیریت با رویکرد دینی در غرب بیشتر در چه زمینه هایی انجام شده است؟(رفتارفردی درسازمان، اخلاق کسب و کار، مطالعات تطبیقی و...)
  7. آیا مراجع علمی معتبر دنیا به مطالعات دینی و مدیریت پرداخته اند؟کدام مراجع؟
  8. آیا در دهه‌های اخیر، سیر تحقیقات مدیریت با رویکرد دینی فزونی داشته یا کاهش؟
  9. ایا در مجلات علمی پژوهشی معتبر جهان مقالاتی در این زمینه دیده می شود؟
  10. موضوعات مهم برای تحقیقات آتی در حوزه دین و مدیریت کدامند؟

(2)

پنل «اخلاق و فلسفه سازمان و مدیریت» یکی از پنل‌های دوازده گانه کنفرانس بود که در آن، شناسایی مسایل اخلاقی در سازمان‌ها، ریشه‌های بروز مسایل اخلاقی، پیامدهای مشکلات اخلاقی در سازمان‌ها، روش‌های غنی‌سازی فرهنگ سازمانی از منظر اخلاق سازمانی، اخلاق حرفه‌ای، مدیریت پیش‌گیرانه مسایل اخلاقی، تدوین و ترویج کدهای اخلاقی، مهارت‌های حل مسایل اخلاقی، مبانی فلسفی سازمان و نظریه های سازمانی، مبانی فلسفی نظریه های مدیریت، نقد و مقایسه مکاتب فلسفی سازمان و مدیریت و مطالعات تطبیقی بحث شد.

 اعضای آن دکتر ابوالفضل گائینی استادیار گروه مدیریت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، دکتر سوزنچی استادیار دانشگاه صنعتی شریف، دکتر فقیهی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و دکتر مشایخی از دانشگاه شریف بودند.

 

 

در دومین و آخرین روز کنفرانس، دکتر ابوالفضل گائینی استادیار گروه مدیریت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، سمینار تخصصی«نسبت فلسفه و مدیریت» را برگزار نمود.

دکتر گائینی پس از ارائه توضیحاتی درباره فلسفه و مدیریت به موضوعات و روش هریک از این علوم پرداخت و درباره رابطه مدیریت و فلسفه اینگونه عنوان نمود که برای استفاده از نظریات حوزه های دیگر در مدیریت نیاز به نظریه پردازی وجود دارد. ایشان با مفروض دانستن اصل امکان ارتباط بین فلسفه و مدیریت مسئله را در چگونگی ایجاد این ارتباط دانست.

در ادامه ایشان با اشاره با دو مفهوم خرد و قدرت، به تشریح دیدگاه های افلاطون،کانت و دیدگاه تعامل گرایی بین فلسفه و مدیریت دراین باره پرداختند

عضو هیات علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه مفاهیمی چون کارایی و اثربخشی که از مفاهیم پرکاربرد در حوزه مدیریت و سازمان هستند را اصطلاحاتی فلسفی دانستند که فیلسوفان مدیریت به آن می پردازند. همچنین بررسی انواع عقلانیت و اینکه کدام نوع در مدیریت مدنظر است؟ از سوالات فلسفی در حوزه مدیریت بودند که درباره آنها بحث شد

(3)

حضور انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در حاشیه سیزدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت

انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در حاشیه سیزدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت اقدام به ارائه و فروش کتاب ها و نشریات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه بویژه آثار گروه مدیریت کرد.

آخرین ویرایش۰۶ دی ۱۳۹۴

نظر شما :