حضور گروه روانشناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در همایش ملی بین رشته ای جامعه، انسان و سلامت در دانشگاه قم

تدوین و تعلیقات: محمود آزادی

حضور گروه روانشناسي پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در همایش ملی بین رشته ای جامعه، انسان و سلامت در دانشگاه قم image.aspx?t=bank&n=photo_2016-05-11_07-57-54.jpg

آیت الله سید محمد غروی رئیس پژوهشکده علوم رفتاری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و دکتر مسعود جان بزرگی، دانشیار گروه روان شناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه امروز سه شنبه 21 اردیبهشت ماه در یک مقاله مشترک در همایش ملی بین رشته ای جامعه، انسان و سلامت  که در دانشگاه قم برگزار می شد؛ شرکت کردند. اين مقاله از ساعت 10 تا 11 توسط آيت الله غروي ارائه شد. مقاله مورد نظر با عنوان چند بعدی نگری به سلامت روانی بیان می دارد که نگاه تک بعدی به سلامت، سبب نادیده انگاری اثر سایر ابعاد وجودی انسان در امر سلامت است. هدف این مقاله، معرفی نگاه چند بعدی معنوی به سلامت و به ویژه سلامت روانی است و از آن فراتر برخلاف نگاه امروزی که سلامت جسمی را محور قرار می دهد، توجه به سلامت معنوی و روحی را مد نظر قرار داده است. مقاله مورد نظر با یک نگاه تطبیقی از منظر نگاه های روانشناختی به فرایند سلامت و بیماری  و تطبیق آن با توجه به منابع اسلامی برای شناسایی زمینه های معرفی یک نگاه جامع و چند بعدی به سلامت تلاش می کند. تحلیل منابع دینی به ویژه قرآن کریم نشان می دهد که آسیب های روانی انسان خاستگاه های معنوی و غیر معنوی دارد. نظام روانشناختی و جسمی انسان نسبت به ورودی های ناهمساز با فطرت، آسیب پذیر است و بر اساس این منابع به خوبی قابل شناسایی است. تا زمانی که انسان بتواند حالت تعادل (تسویه) خود را حفظ کند(تزکیه)، قدرت تشخیص صلاح و فساد خود را دارد. در صورتی که اگر فرد از این تعادل به دلیل نگهداری و نهان کردن پدیده های ناهمساز با خود، خارج شود، سلامتی او به خطر می افتد. بسیاری از یافته های علمی، یافته این تحقیق را تایید می کنند. آیت الله غروی پس از ارئه مقاله، مورد سوال شرکت کنندگان قرار گرفتند و پس از پاسخ به سوالات جایگاه را ترک کردند. لازم به ذکر است، حجت الاسلام و المسلمین دکتر مسعود آذربایجانی دانشیار گروه روان شناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه امروز از ساعت 2 تا 4 بعد ازظهر به عنوان ارزیاب و داور در این همایش شرکت دارد.

تهیه کننده خبر: محمود آزادی / دانشجوی دکترای روان شناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه

محمود آزادی