به زودی از سوی انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر می شود: کتاب تحلیل نظری تأثیر ارزش‌های غیر واقعی بر ایجاد بحران مالی جهانی

۱۶ شهریور ۱۳۹۵ | ۰۸:۲۷ کد : ۳۳۵۴۸ اخبار
تعداد بازدید:۱۵۰۵
کتاب تحلیل نظری تأثیر ارزش های غیر واقعی بر ایجاد بحران مالی جهانی سال های 2007 - 2009 از سوی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به زودی منتشر می شود.

به گزارش واحد خبر روابط عمومی، این کتاب که حاصل طرحی پژوهشی است که پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به دانشگاه اصفهان سفارش داده است توسط دکتر محمد واعظ برزانی دانشیار دانشکده اقتصاد دانشگاه اصفهان تألیف شده است.

در چکیده این کتاب می خوانیم: بروز بحران مالی بین سال‌های 2007-2009 میلادی را می‌توان، بدون هیچگونه تردیدی، مهم‌ترین واقعه اقتصادی چند دهه گذشته دانست. مکاتب و جریان‌های غالب تفکر اقتصادی (در قالب دو نحله کینزی و نئوکلاسیکی) با اتکا به ارکان و مبانی مکتب فکری خود نظریه‌های مختلفی را در توضیح بحران مالی سال 2008 ارائه کرده‌اند؛ ولی چون ملاحظات نهادی نظام اقتصادی را در نظر نمی گیرند، قادر به توضیح و تبیین ریشه‌های اصلی بحران نیستند. یکی از مهم‌ترین ملاحظات نهادی، نقش ارزش‌های غیرواقعی، به ویژه خلق اعتبار در نظام بانکداری تجاری و نظام بانکداری سایه‌ای، در ایجاد و پویایی بحران مالی است.

در این کتاب ضمن معرفی انواع بحرانهای مالی، فرآیند خلق و تثبیت ارزش‌های غیرواقعی و تأثیر آن بر شکل گیری چرخه‌های مالی، سعی شده است با استفاده از یک الگوی نظری، علت پایه‌ای‌تر از آنچه اقتصاددانان جریان‌های غالب به عنوان علت اصلی ایجاد و پویایی‌های بحران مالی ذکر می‌کنند، ارائه شود. این علت برگرفته از آموزه‌های دینی همچون نفی «اکل مال» به باطل و «نفی غرر» بوده و ارزش‌های غیرواقعی نام گرفته است؛ آنگاه برخی آثار کلان وجود آن در قالب یک الگوی رشد درون‌زای توسعه یافته استخراج و تحلیل شده است.

توسعه الگو به صورت وارد کردن واسطه‌های مالی شامل بانک‌ها به الگوی رشد فرانک رمزی (1923م) است. الگو از طریق نظریه کنترل بهینه به طور صریح حل و پویایی‌های بروز ادوار تجاری و بحران مالی در آن تبیین شده است. بر اساس نتایج، خلق ارزش‌های غیرواقعی، به شکل اعتبار بانکی، اصلی‌ترین و مهم‌ترین دلیل بروز بحران‌های مالی است. از اینرو در سیاست گذاری کلان بر گسترش تکیه بر ارزش‌های واقعی جهت پرهیز از بروز بحران مالی تأکید می‌شود.

آخرین ویرایش۱۶ شهریور ۱۳۹۵

نظر شما :