منظور از «تاریخ در قرآن» چیست؟

۲۷ تیر ۱۳۹۷ | ۱۲:۳۲ کد : ۳۵۶۲۲ اخبار
تعداد بازدید:۱۵۸۷
در پاسخ به این پرسش دو منظور می توان داشت: نخست، بررسی همه آیاتی که به شکلی به گذشته و پدیده های تاریخی مرتبط اند و دوم آنکه می تواند نوعی تفسیر موضوعی از آیات تاریخی قرآن منظور باشد.

عنوان «تاریخ در قرآن» نام کتابی است که اخیراً از سوی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و سازمان تبلیغات اسلامی بطور مشترک چاپ و منتشر شده است.

image.aspx?t=bank&n=%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE%20%D8%AF%D8%B1%20%D9%82%D8%B1%D8%A2%D9%86.jpg

این کتاب در سه بخش به تاریخ و تاریخ نگاری قرآنی، وقایع تاریخی در قرآن و بررسی مسائل فلسفی تاریخ از منظر قرآن می پردازد.

هر بخش دارای فصول متعددی است که به عنوان مثال در بخش وقایع تاریخی در قرآن موضوعاتی مانند: وقایع و اقوام تاریخی قبل از اسلام، سرگذشت پیامبران و وقایع تاریخی صدر اسلام به طور مفصل مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

دکتر مجید کافی دانشیار و مدیر گروه جامعه شناسی پژوهشکده علوم اجتماعی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نویسنده این کتاب است. از این نویسنده تا کنون کتاب های «فلسفه علم و علم دینی با تأکید بر آیات قرآن»، «نظریه اجتماعی ارتباط در قرآن»، «جامعه شناسی تاریخی»، «فلسفه نظری تاریخ» و «تغیرات اجتماعی در اندیشه های سیدجمال الدین اسدآبادی» به رشته تحریر درآمده است. 

علاقه مندان به این کتاب می توانند آن را به قیمت 20 هزارتومان از کتاب فروشی سازمان تبلیغات اسلامی به نشانی خیابان ولی عصر، نبش زرتشت غربی و یا با مراجعه به سایت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به نشانی  rihu.ac.ir خریداری نمایند.

آخرین ویرایش۲۷ تیر ۱۳۹۷

نظر شما :