حضور دو عضو هیئت علمی گروه روان شناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در سمینار بین المللی روانشناسی اسلامی در هندوستان

۲۹ آبان ۱۳۹۷ | ۱۰:۲۲ کد : ۳۶۷۱۱ اخبار
تعداد بازدید:۶۸۵
سمینار بین المللی روان شناسی اسلامی (نظریه، تحقیق و کاربردها) با حضور جمع زیادی از محققان و اساتید روان شناسی هند و همچنین شرکت کنندگانی از کشورهای ایران، اندونزی، مالزی، بنگلادش، سودان و استرالیا، با محوریت روان شناسی اسلامی به مدت سه روز در سالن همایش های دانشگاه علیگر هندوستان برگزار گردید.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، دو تن از اعضای هیئت علمی گروه روان شناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در سمینار بین المللی روان شناسی اسلامی که از تاریخ 22 تا 25 آبان در دانشگاه علیگر هندوستان برگزار شد؛ به ارائه مقاله پرداختند.

image.aspx?t=bank&n=aligarsem.jpg

 

 ظهور مکتب روانشناسی اسلامی

حجت الاسلام و المسلمین دکتر مسعود آذربایجانی، دانشیار گروه روانشناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، مقاله خود در خصوص چیستی روانشناسی اسلامی و گزارشی از روانشناسی اسلامی در ایران را در یکی از پنل های تخصصی این سمینار ارائه کرد.

وی ضمن اشاره به بازتعریف، امکان پذیری، قابلیت ویژه و دیدگاه ها در روانشناسی اسلامی و گزارشی از دستاوردهای روانشناسی اسلامی در ایران، در محورهای نظریات و مقیاس های رواشناختی، پروتکل های مشاوره و درمانگری، برنامه آموزشی و تربیت نیروی انسانی متخصص، نهادها و موسسات آموزشی، پژوهشی و بالینی؛ به معرفی نشریات علمی، منابع و کتب درسی پرداخت و با استناد به دستاوردهای فوق، نوید از ظهور مکتب روانشناسی اسلامی داد .

تشریح درمان معنوی خداسو

در ادامه نیز آقای دکتر مسعود جانبزرگی، استاد روانشناسی پژوهشگاه حوزه ودانشگاه، مقاله خود را با موضوع «درمان معنوی خداسو: رویکرد چندبعدی اسلامی برای درمان اختلالات روانی»، در یکی از پنل های تخصصی این سمینار ارائه نمود.

وی با اشاره به این که روان درمانگری های امروزی بیش از هر چیزی انسان را در دو حوزه ادراکی خود و هستی عینی، تعریف می کنند، ابراز داشت: درمان چند بعدی معنوی روشی است «خداسو» بر اساس منابع اسلامی (قرآن و روایات) که فعال سازی بُعد معنوی را مستلزم معطوف کردن توجه به دو حوزه ادراکی مبدأ و معاد، به همراه حوزه خود و هستی عینی می داند.

این استاد روانشناسی در ادامه اظهار داشت: این درمان حاصل پژوهش تجربی و تحلیل منابع دینی، متون و یافته‌های روان‌شناختی و تجربیات بالینی است.

وی درخصوص کارآمدی این روش یادآور شد: با فعال سازی بُعد معنوی درمان، مراجعان با مشکلات روانشناختی احتمالا با سرعت بیشتر و به دلیل پیوند تغییرات با نظام اعتقادی فرد، با عود کمتری مواجه می شوند.

آخرین ویرایش۰۳ آذر ۱۳۹۷

نظر شما :