ارائه مقاله عضو هیئت علمی گروه علوم تربیتی در همایش ملی فقه و تربیت

دکتر سیّدعلی حسینی‌زاده دانشیار گروه علوم تربیتی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، مقاله ای با عنوان «تحلیل تربیتی برخی احکام بانوان» را در همایش ملی فقه و تربیت که روز دوشنبه 3 دی در پردیس خواهران دانشگاه امام صادق (ع) برگزارشد؛ رائه نمود.

وی در این مقاله احکام فقهی را با توجه به جنسیت مکلف به چهار دسته تقسیم می‌کند: احکام ویژه بانوان، احکام ویژه آقایان، احکام مشترک و یکسان و احکام مشترک و متفاوت. به گفته وی محققان احکام متفاوتی را در تمامی ابواب بیست گانه فقهی برای زن و مرد بررسی کرده اند.

همچنین در این مقاله به تحلیل برخی احکام متفاوت بین زن و مرد (بیست مورد) پرداخته شده است.و با توجه به این که احکام مبتنی بر مصالح و مفاصد واقعی است تفاوت در احکام زن و مرد یا مبتنی بر تفاوت‌های تکوینی اعم از جسمی و روحی و روانی است و یا مبتنی بر اهداف و مصالح متفاوت و یا مبتنی بر هر دوست.

یکی از مصالح این است که به لحاظ تربیتی ورود زنان به محیط‌های مردانه و مختلط مطلوب نیست شارع مقدس آن را تشویق و ترویج نمی‌کند، بلکه از آن پرهیز می‌دهد. البته این پرهیز به حد حرمت نمی‌رسد