در آستانه نیمسال دوم تحصیلی برگزار شد
رونمایی درسنامه های کارشناسی علوم قرآن و حدیث
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، در آئین رونمایی درسنامه های قرآنی مقطع کارشناسی که چهارشنبه با حضور جمعی از استادان و صاحب نظران قرآنی کشور در محل وزارت علوم برگزار شد، دکتر خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در آیین رونمایی از درسنامه های علوم قرآن و حدیث و هم اندیشی صاحبنظران و مدیران گروه های قرآن و حدیث کشور تاکید کرد : باید همه سعیمان این باشد که تاثیر اجتماعی فعالیت های قرآنی در سطح جامعه که بسیار تاثیر گذارتر از سایر علوم است، روز به روز افزایش یابد.
معاون آموزشی وزارت علوم با اشاره به فعالیت و مأموریت دانشگاهها و پژوهشگاهها تا یک دهه گذشته گفت: در این مدت مواردی که در مراکز آموزش عالی و پژوهشی بر روی آن تاکید میشد، آموزش، پژوهش، توسعه علمی، بنیادی و کاربرد علوم بود ولی در ده سال گذشته بحث تأثیرگذاری اجتماعی و خدمات اجتماعی دانشگاهها و پژوهشگاهها مورد توجه قرار گرفته و حتی این شاخص در رتبهبندی دانشگاهها هم تأثیر دارد.
دکتر خاکی صدیق خاطرنشان کرد: ان شاالله این فعالیتها به گسترش و توجه به رفتار و اخلاق قرآنی در جامعه منجر شود و این برنامهریزیها مورد رضایت حضرت ولی عصر (عج) باشد.
معاون آموزشی وزارت علوم در پایان سخنان خود آمادگی این معاونت را برای هر گونه همکاری با مراکز قرآنی دانشگاهها و پژوهشگاههای علوم قرآنی در چارچوب وظایف و اختیارات وزارت علوم اعلام کرد.
در ادامه دکترسید حمیدرضا میرعظیمی، رئیس مرکز هماهنگی و توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور درخصوص نحوه فعالیت این مرکز اظهار داشت: این مرکز بر اسناد بالادستی برنامه پنجم توسعه و نقشه جامع علمی کشور و با انگیزه توسعه علوم قرآنی، توسعه رشتههای درسی با آموزههای دینی و قرآنی، تدوین و ارتقای شاخصهای کیفی در رشتههای علوم انسانی و مطالعات میان رشتهای با آموزههای دینی فعالیت میکند.
وی با بیان اینکه در ساختاری تجمیعی برای رشتههای علوم قرآن و حدیث ۱۲ واحد عمومی، ۵۴ واحد پایه و ۳۵ واحد تخصصی طراحی و اجرا شده است، گفت: تدوین سرفصلهای دروس به دو مرکز علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و دانشگاه قرآن و حدیث سپرده شده که اولی عهدهدار درسنامههای قرآنی و دومین مرکز نیز درس نامههای حدیثی را به عهده گرفته است.
دکتر میر عظیمی افزود: در این راستا تاکنون پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ۱۵ جلد و دانشگاه قرآن و حدیث ۱۱ جلد چاپ کردهاند و بقیه موارد نیز در حال نگارش و آمادهسازی است.
وی در ادامه گفت: برای توسعه فرهنگ قرآنی کشور، ۳۲ اقدام ملی به عهده مرکز هماهنگی و توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشورگذاشته شده که این اقدامات در سه کار گروه این مرکز ارائه، انجام و پیگیری میشوند که در این خصوص میتوان به مواردی همچون بازنگری رشتههای قرآنی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا، تدوین متون و درس نامههای مربوطه، پژوهش و اولویتهای پژوهشی کاربردی و ناظر به نیازهای جامعه، ایجاد و طراحی رشتههای بینرشتهای در علوم قرآنی و حمایت از پایاننامهها و رسالههای مرتبط با علوم قرآنی اشاره کرد.
در این آئین دکتر علی محمد حکیمیان، رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای این مرکز علمی اظهار داشت: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برای تدوین درسنامه های قرآنی زیرساختها، امکانات و منابع انسانی قابل توجهی را پیش بینی و ایجاد کرده است که استفاده از این ظرفیت برای تدوین درسنامه های مقاطع ارشد و دکتری رشته علوم قرآن و حدیث نیز قابل استفاده و برای مجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یک سرمایه است.
در حاشیه آیین رونمایی، نمایشگاه کتابهای قرآنی ازانتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و دانشگاه قرآن و حدیث از دیگر برنامههایی بود که مورد توجه شرکت کنندگان قرار گرفت.
نظر شما :