به عنوان جدیدترین اثر گروه اقتصاد
کتاب مبانی فلسفی و روششناسی اقتصاد منتشر شد
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، کتاب «مبانی فلسفی و روششناسی اقتصاد» با تلاش دکتر محمدجواد توکلی دانشیار گروه اقتصاد موسسه اموزشی و پژوهشی امام خمینی توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شد.
کتاب مبانی فلسفی و روششناسی اقتصاد با هدف ارائه اخرین دستاوردها در زمینه فلسفه اقتصاد و فلسفه اقتصاد اسلامی نوشته شده است. در نگارش این کتاب تلاش شده تا مباحث نوین فلسفه اقتصاد با بیانی شیوا و روان برای دانشجویان، اساتید و محققان اقتصاد و اقتصاد اسلامی تبیین گردد. یکی از ویژگیهای برجسته این اثر توجه همزمان به مباحث فلسفه اقتصاد و فلسفه اقتصاد اسلامی است. در این بررسی رویکردی تطبیقی در مقایسه مباحث فلسفه اقتصاد متعارف و فلسفه اقتصاد اسلامی مورد استفاده قرار گرفته است. در این اثر به صورت مجزا مبانی معرفتشناسی، هستیشناسی و ارزششناسی اقتصاد متعارف و اقتصاد اسلامی مورد بررسی قرار گرفته است. علاوه بر این مباحث روششناسی اقتصاد متعارف و اقتصاد اسلامی نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
شایان ذکر است مباحث کتاب «مبانی فلسفی و روششناسی اقتصاد» در قالب ۹ فصل و در 4 محور کلی مبانی معرفتشناختی، هستیشناختی و ارزششناختی اقتصاد و همچنین روششناسی اقتصاد تنظیم شده است. فصل اول کتاب به چیستی و کارکرد مبانی فلسفی و روششناسی اقتصاد پرداخته است. در فصل دوم، مبانی معرفتشناختی اقتصاد ارائه شده است. فصل سوم، به مبانی معرفتشناختی اقتصاد اسلامی اختصاص دارد. فصول چهارم و پنجم به ترتیب مبانی هستیشناختی اقتصاد و مبانی هستیشناختی اقتصاد اسلامی را ارائه کردهاند. در فصول ششم و هفتم نیز مبانی ارزششناختی اقتصاد متعارف و اقتصاد اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. و بالاخره، فصول هشتم و نهم به ترتیب به روششناسی اقتصاد و روششناسی اقتصاد اسلامی اختصاص یافته است.
کتاب حاضر بر اساس سرفصلهای مصوب آموزش عالی برای درس «مبانی فلسفی و روششناسی اقتصاد» در دوره کارشناسی اقتصاد تدوین شده است. در نگارش کتاب تلاش شده که نه تنها سرفصلهای مصوب پوشش داده شود؛ بلکه مباحث تکمیلی نیز به اختصار وارد شود. هرچند کتاب برای دوره کارشناسی اقتصاد نوشته شده شده؛ ولی مباحث ارائه شده برای دانشجویان مقاطع ارشد و دکتری اقتصاد و رشتههای مرتبط نیز قابل استفاده است. اساتید و محققان اقتصاد و اقتصاد اسلامی میتوانند با مطالعه این کتاب با دستاوردهای جدید در حوزه مطالعات فلسفه اقتصاد آشنا شوند. برای این منظور از کتابها و مقالات لاتین دسته اول که توسط اساتید برجسته فلسفه اقتصاد در جهان نوشته شده، استفاده شده است. مطالعه مباحث این کتاب میتوان کمککار محققان اقتصادی در تدوین نظریات اقتصادی بومی و اسلامی باشد.
این کتاب در 354 صفحه و به قیمت 40 هزار تومان توسط انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شده است
نظر شما :