یادداشت دکتر علی لطیفی عضو هیات علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه

به یاد دانشمند و محقق سفر کرده مرحوم حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد اسعدی

خرم دلی که در حرم آباد امن و عیش
حق را به خوان لطف و کرم میهمان شود

چهل روز است که دیگر در میان ما نیست، ولی ما هنوز نتوانسته‌ایم باور کنیم که دیگر هیچ‌گاه لحن دلنشین و حزین تلاوت قرآنِ او را نخواهیم شنید.

هنوز خاطره‌ی گام‌ برداشتن‌های متواضعانه، لبخندهای مهربانانه و ادب و متانت او در هنگام بحث و گفتگو پیشِ چشم ما و تمامِ کسانی است که سابقه‌ی آشنایی با او را داشته‌اند.

هنوز صمیمت، بلندهمّتی، احساس مسئولیت، غیرت‌مندی دینی و تلاش و پشتکار علمی او را فراموش نکرده‌ایم و نخواهیم کرد.

آری، هرچند کالبد محمد اسعدی دیگر در میان ما نیست، ولی بی‌گمان روح پاک او جایی در همین نزدیکی‌هاست که هر از گاهی، به خطور و خاطره‌ای ما را میهمان می‌کند. آثار ارزشمندش، یار و همراهی روشنگر در مسیر پیشِ روی ماست و نام و یادش همواره در دل ماست؛ و چه خوش فرموده‌ امیر مؤمنان (علیه الصلاة و السلام) که: «العلماء‌ باقون ما بقی الدّهر، أعیانهم مفقودة و أمثالهم فی القلوب موجودة».

نمرده است که شور و شعور نامیراست!
شکسته نیست که همواره کوه پابرجاست!

به روح پاکش فاتحه‌ای اهدا می‌کنیم و رحمت و مغفرت الهی و علّو درجات را برای او خواستاریم.

علی لطیفی
دوازدهم مهر 1400