کتاب «فلسفه اقتصاد تطبیقی۱» منتشر شد

۲۷ دی ۱۴۰۲ | ۱۰:۰۱ کد : ۳۸۲۶۴ اخبار کتاب
کتاب «فلسفه اقتصاد تطبیقی۱» که در گروه اقتصاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نگاشته شده است، منتشر شد.
کتاب «فلسفه اقتصاد تطبیقی۱» منتشر شد

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، کتاب «فلسفه اقتصاد تطبیقی1» در 426 صفحه که به قلم دکتر محمدجواد توکلی در گروه اقتصاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نگاشته شده است، منتشر و به بازار نشر عرضه شد.

کتاب فلسفه اقتصاد تطبیقی1 به بررسی چیستی فلسفه اقتصاد و معرفت‌شناسی اقتصاد متعارف و اسلامی می‌پردازد. فلسفه اقتصاد به‌عنوان دانشی درجه‌دوم و انتقادی، مبانی فلسفی نهفته در ورای نظریه‌های اقتصادی را بررسی می‌کند. مبانی مزبور می‌توانند سه کارکرد زمینه‌سازی طرح نظریه، مشارکت در تولید نظریه و جهت‌دهندگی محتوایی و روشی نظریه‌پردازی داشته باشند. معرفت‌شناسی، هستی‌شناسی و ارزش‌شناسی و روش‌شناسی مباحث عمده فلسفه اقتصاد را شکل می‌دهند. در این چهارچوب، مباحث معرفت‌شناسی اقتصاد از جهت رتبی مقدم بر سایر مباحث است. اقتصاد متعارف از جهت معرفت‌شناختی با پذیرش رویکرد طبیعت‌گرایانه به سمت کمی‌گرایی و صورت‌گرایی رفته و همین امر زمینه‌ساز فاصله‌گرفتن آن از عینیت اقتصادی و اخلاق شده است. در مقابل، اقتصاد اسلامی با پذیرش رویکردی واقع‌گرایانه، اقتصاد را دارای هویتی بین‌رشته‌ای می‌داند که با سایر علوم از جمله فلسفه اخلاق ارتباطی ناگسستنی دارد. همین امر باعث ایجاد رابطه شدید بین مکتب، علم و نظام اقتصاد اسلامی می‌شود.

فایل 30 صفحه اول کتاب «فلسفه اقتصاد تطبیقی1» در سایت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه بطور رایگان قابل دانلود می باشد.

کلید واژه ها: کتاب دانشگاهی دانلود رایگان کتاب درسی گروه اقتصاد اقتصاد اسلامی کتاب