حضور رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در جلسه شورای سیاستگذاری اجلاس مجمع جهانی مطالعات و آموزش اسلامی
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به نقل از مرکز همکاری های علمی ملی، بین المللی و امور دانشجویان غیرایرانی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، اولین جلسه شورای سیاستگذاری اجلاس مجمع جهانی مطالعات و آموزش اسلامی با حضور رئیس پژوهشگاه حوزه ودانشگاه، رئیس دانشگاه قم، نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و همچنین مسئولان و نمایندگان مراکز آموزش عالی و مطالعات اسلامی به میزبانی دانشگاه قم برگزار شد.
دکتر احمد حسین شریفی رئیس دانشگاه قم، در ابتدای این جلسه، ایجاد یک شبکه آموزشی اسلامی در دانشگاههای جهان اسلام و غیر جهان اسلام با محوریت جمهوری اسلامی ایران و استقرار تفکری اسلامی را کاری بسیار مفید و ارزشمند دانستند و با اشاره به اینکه در این مجمع، اندیشمندان مراکز مطالعات اسلامی ۴۰ کشور جهان حضور خواهند داشت، افزود: از برکات این مجمع این است که مراکز دانشگاههای اسلامی از ظرفیتهای یکدیگر مطلع میشوند. رئیس دانشگاه قم از آمادگی کامل آن دانشگاه برای برگزاری و میزبانی مجمع خبر داد.
دکتر محمدباقر سعیدی روشن، رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نیز با تأکید بر این موضوع که نافع بودن علم و تمدن اسلامی تنها محدود به جوامع مسلمانان نبوده و سودمندی علم اسلامی برای جوامع غیرمسلمان و تمامی جوامع بشری از ویژگی های برجسته علوم اسلامی است، تشکیل این مجمع را با هدف معرفی و انتشار بین المللی علم اسلامی از طریق آموزش رسمی امری بسیار مهم و حیاتی در شرایط امروز جهانی عنوان کردند و بر عزم پژوهشگاه برای قدم گذاشتن در مسیر ارائه آموزش های تخصصی در حوزه های علوم انسانی با رویکرد اسلامی به علاقمندان در سراسر دنیا تأکید نمودند.
دکتر ربانی دستیار ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در امور گفتگوهای فرهنگی و حقوق بشر نیز در آن جلسه ضمن ارائه گزارشی از ضرورتها، مزیتها و نحوه برگزاری این مجمع، گفت: با توجه به ظرفیتهای کشور در زمینه علوم اسلامی، استفاده مناسبی از این ظرفیتها نشده است و متاسفانه بسیاری از منابع مطالعات اسلامی و شیعی در کشورهای دیگر حتی در کشورهای غربی وجود دارد. وی با اشاره به عدم استفاده از ظرفیتهای بزرگ کشور و موسسات اسلامی در سراسر جهان، افزود: این امر ضرورت ایجاد این شبکه را در سطح جهان دوچندان میکند و ان¬شالله در چارچوب این تعاملات یک فضای صحیح از تفکرات اسلامی، شیعی و انقلاب اسلامی در سطح جهانی مطرح شود.
لازم به ذکر است در این نشست، نمایندگان مراکز مرتبط با موضوع فعالیت مجمع شامل: جامعه المصطفی العالمیه، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، دانشکده اصول دین، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، دانشگاه ادیان و مذاهب، دانشگاه معارف اسلامی و مرکز مدیریت حوزه علمیه قم حضور داشته و دیدگاه های خود درباره فعالیت این مجمع را ارائه نمودند.
ایجاد کمیته ارزیابی، کاربردی بودن مباحث، شناسایی مراکز فعال در حوزه مطالعات اسلامی، تقسیم کار حوزههای مطالعاتی بین دانشگاههای مختلف، ترکیب اعضای شورای سیاستگذاری و تجدید نظر در حوزههای مطالعات اسلامی، اولویت قرار دادن کشورهای همسایه و اسلامی و تدوین سند راهبری از مهمترین نکاتی بود که اعضای این جلسه برای هرچه بهتر برگزار شدن این مجمع بیان کردند.
نظر شما :