رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه عنوان کرد:
علم جدید را باید در چهارچوب عقل اسلامی مطالعه کرد
به گزارش خبرنگار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه از قم، حجتالاسلام والمسلمین دکتر سعیدی روشن، رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، در همایش امروز صبح که به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد ضمن عرض خیر مقدم به مهمانان، در رابطه با مسئله علم و مقاومت گفت:
علم مدرن پس از پیدایش رنسانس، تصرف در روش علم و موضوع و رویکرد علم کرد ونقصانی به جای گذاشت و پدیده انفجار اولیه را مطرح کرد و در مورد پایان جهان هم هیچ فرضیه ای ندارد.
وی افزود: تحول علوم انسانی در گرو اشراف کامل به علوم جدید و بدور از علم زدگیست که باید در محافل علمی ما خوب خوانده شود و علم جدید را باید در چهارچوب عقل اسلامی مطالعه کرد.
دکتر سعیدی روشن خاطر نشان کرد: تاریخ علوم اسلامی، معرفت شناسی اسلامی باید در دانشکده های علوم پایه انجام شود، تسلط بر مصادر اصیل اسلام؛یعنی قرآن و عترت،
کسی میتواند در مورد قرآن و اسلام حرف بزند که بر آنها اشراف داشته باشد.
کسانی میتوانند دستی در علوم انسانی داشته باشند که مبادی هستی شناسی را درک کرده باشند.
وی درباره علوم انسانی و راهبرد مقاومت گفت: علم تعهد آور است در مقابل خالق هستی و مخلوقات، بنابراین ایستادگی در حق و مقابل باطل جزو مؤلفه های فلاح دنیا و آخرت است.
عضو هیئت علمی قرآن پژوهی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه عنوان کرد: رویارویی امروز نظام سلطه غرب، جنگ تمدنی است، چون، رویکرد فرهنگی بود، نقشه اصلی در جنگ جهانی اول هم طراحی انگلیس برای تجزیه خاورمیانه بود و همچنین جهان جهانی دوم و جنگ نوصلیبی دوران جدید که تجاوزهای زیادی به مسلمانان شد.
وی در ادامه گفت: مبنای مقاومت اینست که نظام فاعلیت الهی، نظام سببی و مسببی است که اراده های انسانی اگر همسو با اراده الهی باشد به نتیجه مطلوب میرسد؛ إِنَّ اللّهَ لاَ یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ
نظر شما :