دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد:
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در عرصه نظریه پردازی موفق عمل کرده است
به گزارش خبرنگار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه از قم؛ دکتر عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در این همایش ضمن گرامیداشت یاد کسانی که در وحدت حوزه و دانشگاه نقش داشتند گفت: یکی از برکات به جای مانده این عزیزان همین پژوهشگاه حوزه و دانشگاه است که در این راستا مشغول فعالیت است.
وی افزود: هنوز بعضی سخنان ۷۰ سال پیش را تکرار میکنند و علم دینی و غیر دینی را انکار میکنند، نظریه شناخت گرایی، رفتار گرایی و ...در حوزه جامعه شناسی بدون تفسیر خاص به انسان میپردازد، اگر اینست ما هم انسان دارای روح که در قرآن هم با عناوین مختلف همچون؛نفس مطمئنه، راضیه، مرضیه و... آمده را بررسی میکنیم، آیا کسی که با این عینک به سراغ انسان میرود تفسیر خاصی از انسان نمیدهد؟علوم انسانی اسلامی و غیر اسلامی ندارد؟
دکتر خسرو پناه در ادامه گفت: علم مدرن به دنبال تغییر است و میخواهد خواسته های انسان و طبیعت را تغییر دهد و در تغییر طبیعت از تکنولوژی و فناوری استفاده میکند.
استاد حوزه و دانشگاه خاطر نشان کرد: علوم انسانی، تکنولوژی نرم اجتماعی است، حکمرانی، یک فناوری نرم اجتماعی است، بایدها و نباید های اخلاقی، فقهی، عملی، در اسلام بر فناوری نرم اجتماعی اثرگذار است، همانگونه که باید و نباید های شیمی را میپذیریم چرا باید نباید های انسانی اثر گذار بر حکم رانی را نپذیریم.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: علوم انسانی و اجتماعی مدرن به انسان مطلوب میپردازد و اختلاف ایدئولوژی برای همینست، اظهار نظر ایدئولوژی، ساخته بشر است، آیا در کنار این ایدئولوژی ها ما حق نداریم ایدئولوژی اسلامی انسان مطلوب را بیان کنیم.
دکتر خسرو پناه گفت: اینطور نیست که علوم انسانی مدرن را ندانیم، مگر میشود اینها را ندانست و پاسخ های جدید داد، باید نظریه های مختلف را بدانیم و بتوانیم به تفسیر انسان مطلوب برسیم، باید خلق نظریه کرد.
وی در پایان افزود: علوم انسانی مدرن ۵۰۰ سال است که با تفکر اصالت انسان و اصالت دنیا نظریه پردازی میکند، دانشگاههای تهران و شهرهای دیگر موفق شدند نظریه پردازی های خوبی داشته باشند تا الان هم ۸۰ نظریه ثبت شده که بخشی از آنها مربوط به پژوهشگاه حوزه و دانشگاه است.
نظر شما :