انتشار یک کتاب منبع شناسی در گروه قرآن پژوهی

گروه قرآن پژوهی کتاب شناسی و ماخذ شناسی علوم اسلامی را به ویترین انتشارات پژوهشگاه اضافه کرد

اثر پژوهشی قرآنی کتاب شناسی و ماخذ شناسی علوم اسلامی با تکیه بر مطالعات قرآن و حدیث به قلم دکتر محمدعلی مهدوی راد و دکتر روح الله شهیدی منتشر شد.
۰۷ مهر ۱۳۹۹ | ۱۴:۰۸ کد : ۳۷۱۹۴ اخبار
تعداد بازدید:۱۳۷۴
گروه قرآن پژوهی کتاب شناسی و ماخذ شناسی علوم اسلامی را به ویترین انتشارات پژوهشگاه اضافه کرد

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، در چکیده این اثر پژوهشی آمد است: در هر تحقیق و پژوهش، شناختِ منابع و مآخذ مورد نیاز امری ضروری است. محور اصلی این درس بازشناختِ منابعی است که در این راستا اثر‌گذارند. منابع کتاب‌شناسی علوم اسلامی، محقّق را با ابعاد فکری تمدّن اسلامی، تاریخ علوم در جهان اسلام، جریان‌های فکری مختلف و میراث مکتوب آنها، صحّت یا عدم صحّت انتساب کتاب‌ها به مؤلّفان، درون‌مایۀ آثار، کفایت‌ها و کمبودهای آن آشنا می‌کند. در این درسنامه کوشش بر آن است که دانشجویان با منابع کتاب‌شناختی در گستره‌های مختلف علوم اسلامی، به‌معنای اعم، و علوم قرآن و حدیث، به‌معنای اخصّ، آشنا شوند و نظام ارائه شده در درس را به‌مثابۀ نقشۀ راهی برای پژوهش‌های خویش پیگیری کنند، به‌گونه‌ای صحیح داده‌های به‌دست آمده را در راستای مطالعات خویش به کار گیرند. این اثر بر اساس سرفصل مصوب و با حمایت مرکز هماهنگی و توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور تدوین و به‌عنوان منبع آموزشی درس کتاب‌شناسی و مأخذ‌شناسی علوم اسلامی، رشته علوم قرآن و حدیث معرفی شده‌ است.به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، در چکیده این اثر پژوهشی آمد است: در هر تحقیق و پژوهش، شناختِ منابع و مآخذ مورد نیاز امری ضروری است. محور اصلی این درس بازشناختِ منابعی است که در این راستا اثر‌گذارند. منابع کتاب‌شناسی علوم اسلامی، محقّق را با ابعاد فکری تمدّن اسلامی، تاریخ علوم در جهان اسلام، جریان‌های فکری مختلف و میراث مکتوب آنها، صحّت یا عدم صحّت انتساب کتاب‌ها به مؤلّفان، درون‌مایۀ آثار، کفایت‌ها و کمبودهای آن آشنا می‌کند. در این درسنامه کوشش بر آن است که دانشجویان با منابع کتاب‌شناختی در گستره‌های مختلف علوم اسلامی، به‌معنای اعم، و علوم قرآن و حدیث، به‌معنای اخصّ، آشنا شوند و نظام ارائه شده در درس را به‌مثابۀ نقشۀ راهی برای پژوهش‌های خویش پیگیری کنند، به‌گونه‌ای صحیح داده‌های به‌دست آمده را در راستای مطالعات خویش به کار گیرند. این اثر بر اساس سرفصل مصوب و با حمایت مرکز هماهنگی و توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور تدوین و به‌عنوان منبع آموزشی درس کتاب‌شناسی و مأخذ‌شناسی علوم اسلامی، رشته علوم قرآن و حدیث معرفی شده‌ است.
علاقه مندان برای دریافت و سفارش کتاب به نشانی: http://rihu.ac.ir/fa/book مراجعه فرمایند.

آخرین ویرایش۰۷ مهر ۱۳۹۹

نظر شما :

عضو هیات علمی رشتۀ قرآن و حدیث کی از دانشگاههای دولتی ۱۴ آبان ۱۳۹۹ | ۰۹:۵۶
عالی است. درود بر استادان و دوستانِ پژوهشگر و توانای خودم دکتر مهدوی راد و دکتر شهیدی. ای کاش همۀ کتابها را به متخخصان فن می سپردند. متأسفانه تعداد زیادی از کتابها را با باندبازی و پارتی به افراد کم سواد یا ناشایست سپرده اند. من شخصا از آن کتابها برای تدریس استفاده نمی کنم چون نقدهای زیادی به آنها دارم. از جمله کتاب تفسیر ساختاری یا تاریخ قرآن و...