در گفت‌وگو با دبیر علمی همایش؛

محورهای «همایش ملی اقتصاد اسلامی در مواجهه با چالش‌های اساسی اقتصاد ایران» تشریح شد

۲۰ فروردین ۱۴۰۳ | ۲۱:۳۷ کد : ۳۸۳۲۶ اخبار
تعداد بازدید:۸۴۹
دبیر علمی همایش ملی اقتصاد اسلامی گفت: «همایش ملی اقتصاد اسلامی در مواجهه با چالش‌های اساسی اقتصاد ایران با تأکید بر مهار تورم و رشد تولید» به صورت مشترک توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و دانشگاه قم، ۲۹ فروردین ماه ۱۴۰۳ در سه محور اصلی در دانشگاه قم برگزار می‌شود.
محورهای «همایش ملی اقتصاد اسلامی در مواجهه با چالش‌های اساسی اقتصاد ایران» تشریح شد

مصطفی کاظمی نجف‌آبادی دبیر علمی همایش ملی اقتصاد اسلامی در گفت‌وگو با روابط عمومی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در خصوص این همایش بیان کرد: «همایش ملی اقتصاد اسلامی در مواجهه با چالش‌های اساسی اقتصاد ایران با تأکید بر مهار تورم و رشد تولید» به صورت مشترک توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و دانشگاه قم در روز 29 فروردین ماه 1403 در نوبت صبح و عصر به ریاست دکتر سیدرضا حسینی معاون پژوهشی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه،  برگزار می‌شود.

وی افزود: مراکزی از قبیل دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه مفید، دانشگاه علامه طباطبایی، حوزه علمیه، انجمن اقتصاد حوزه علمیه، جامعه المصطفی، مؤسسه امام خمینی(ره)، دانشگاه امام صادق(ع)، دانشگاه آزاد واحد قم، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، پژوهشکده امور اقتصادی وزارت اقتصاد، ستاد همکاری حوزه علمیه و وزارت اقتصاد، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی قم و انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه نیز به عنوان حامیان این همایش همکاری دارند.

کاظمی نجف‌آبادی تصریح کرد: محور اول این همایش عوامل و راهکارهای اقتصادی مهار تورم و رشد تولید از منظر اقتصاد اسلامی است که دارای چند زیر محور شامل نقش تورم در گسترش سفته بازی و تضعیف نقش مولد، نقش تورم ارزی در افزایش تورم و رکود اقتصادی، نظارت و کنترل بانک مرکزی بر جریان خلق پول، هدایت رشد نقدینگی به سمت فعالیت‌های مولد، مدیریت کسری بودجه، توازن بودجه و نرخ سود بانکی است که ذیل محور اصلی بررسی می‌شود.

دبیر علمی همایش ملی اقتصاد اسلامی با بیان اینکه محور دوم همایش عوامل و راهکارهای ساختاری مهار تورم و رشد تولید از منظر اقتصاد اسلامی است، گفت: نقش امنیت و ثبات اقتصادی در مهار تورم و رشد تولید، نقش حقوق مالکیت در مهار تورم و رشد تولید، نقش نهادهای حقوقی در مهار تورم و رشد تولید، شفافیت در بودجه نظام بانکی و بورسی و نظام تصمیم گیری و کاهش تصدی گردی دولتی و کاهش ورود دولت در بازار سرمایه نیز محورهایی هستند که ذیل محور دوم بررسی می‌شوند.

وی از محور اقتصاد اسلامی در مواجه با دیگر چالش‌های اقتصاد ایران را محور آخر همایش عنوان کرد و افزود: در ذیل این محور، محورهای مواجهه با تحریم اقتصادی، مواجهه با چالش صندوق‌های بازنشستگی، مواجهه با پدیده فقر، مواجهه با چالش پدیده‌های نوظهور مانند رمز ارزها و متاورس و مواجهه با فساد دولتی بررسی می‌شود.

کاظمی نجف‌آبادی اظهار کرد: این همایش دارای یک پنل افتتاحیه، دو پنل تخصصی که در آن چندین مقاله ارائه می‌شود و در نهایت پنل اختتامیه است که سخنرانانی از هیئت دولت و مجلس شورای اسلامی و نیز سخنرانان تخصصی در آن‌ها به ایراد سخن می‌پردازند.

دبیر علمی همایش ملی اقتصاد اسلامی تصریح کرد: علاقمندان می‌توانند از طریق لینک https://rihu.ac.ir/fa/form/39/  برای حضور در این همایش ثبت‌نام کنند، در پایان همایش نیز به شرکت کنندگان حضوری و مجازی گواهینامه اعطا می‌شود.

کد تحریریه : ۹۶۳

کلیدواژه‌ها: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه دانشگاه قم همایش ملی اقتصاد اسلامی در مواجهه با چالش‌های اساسی اقتصاد ایران دکتر کاظمی نجف‌آبادی

آخرین ویرایش۲۱ فروردین ۱۴۰۳

نظر شما :