ولایت و امامت؛ پژوهشی از منظر قرآن

تاریخ انتشار : اردیبهشت ۱۳۹۳
مرحله تولید : چاپ شده
قیمت : ۱۳۰٬۰۰۰ ریال

در اثر حاضر مسأله امامت با خاستگاه ولایی توحیدی آن مورد تحقیق است. از این رو بحث مبنایی ولایت در قرآن به مثابه زیرساخت و پشتوانه مسأله امامت و در راستای تبیین جایگاه ولایت و شؤون ولایی، در بخش نخست مطرح شده و بخش دوم کتاب به بحث امامت به عنوان تجلی ولایت الهی در هدایت همه جانبه انسان و جامعه انسانی اختصاص یافته است. این بخش مسایل امامت را در دو بُعد‌ امامت عامه و امامت خاصه پی‌گیری نموده است. فصل یکم تا هفتم این بخش عمدتاً به مباحث امامت عامه شامل: معنا شناسی امامت، ماهیت و جایگاه معرفتی امامت، فلسفه امامت، قلمرو شؤون ولایی امام اعم از هدایت تکوینی و هدایت تشریعی، مشروعیت امام و جعل و تعیین الهی و نهایتاً شرایط و اوصاف امام اختصاص یافته است. در فصل هشتم نیز از امامت خاصه پس از پیامبر اکرم (ع) و در فصل نهم از بحث امامت و مهدویت یاد شده و نهایتاً در فصل اخیر از مسأله ولایت نیابی فقیهان عادل در غیبت امام معصوم، بحث شده است.

• پیام مهر
  • مقالات علمی
  • روش تحقیق در علوم انسانی / احمد صدری
  • تقاضای سرمایه‌گذاری در اقتصاد اسلامی / هادی عربی