بررسی تطبیقی تفسیر آیات مهدویت و شخصیت شناسی امام مهدی(عج) در دیدگاه فریقین

پدیدآورنده: فتح الله نجارزادگان
ناشر : پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
دسته کتاب : قرآن پژوهی
طرف‌های مشارکت : سازمان مطالعه و تدوین (سمت)
تاریخ انتشار : اردیبهشت ۱۳۹۰
تاریخ آخرین نوبت چاپ : ۱۴۰۲
آخرین نوبت چاپ : ۳
تعداد صفحات : ۳۱۰
مرحله تولید : چاپ شده
قیمت : ۱٬۹۰۰٬۰۰۰ ریال
خرید آنلاین کتاب

این کتاب سومین کتاب از سلسله پژوهش‌های تفسیر تطبیقی، مشتمل بر پنج فصل است: فصل اول کلیات و دربردارنده مباحث «درنگی در نظریه منجی موعود در ادیان و ملل»، «سیری کوتاه در پیشینه مهدویت پژوهی در اسلام» و «طبقه‌بندی آیات درباره مهدویت و تنقیح موضوع» است. فصل دوم به بررسی تطبیقی آیات «اظهار دین حق» (توبه / ۳۳ – ۳۲) و فصل سوم به بررسی تطبیقی تفسیر آیه «وعد» (نور / ۵۵) اختصاص دارد. هرکدام از این دو فصل، طی سه گفتار – پس از طرح مباحث مقدماتی – به بررسی دیدگاه‌های شیعه، دیدگاه‌های اهل‌سنت و بررسی و ارزیابی دیدگاه‌های فریقین پرداخته است. فصل چهارم طی دو گفتار به «تبیین دین حق» و «ویژگی‌های عصر سیطره‌ دین» اختصاص یافته تا بتواند تا حدودی اختلافات را درباره معنای دین حق‌ فرونشاند و تمام ویژگی‌های عصر ظهور را بر مدار «توحید باوری و زیست موحدانه» نمایان سازد. فصل پنجم گامی در شناخت امام مهدی برداشته و در آن برمبنای نقاط مشترک فریقین در آیات مذکور با بررسی رسالت امام مهدی در احیای دین و تحلیل اوصاف ایشان در آموزه‌های فریقین، تا حدودی به شناخت امام نایل شده است.

• تعریف تربیت و تطبیق آن بر حرکت فلسفی / علیرضا اعرافی/ سید نقی موسوی
  • نظریه قبض- ظهور: تبیینی شناختی برای فعال نمودن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه/ سید محمدرضا تقوی
  • ملاحظات جنسیتی در برنامه‌ریزی‌آموزشی با تأکید بر آموزه‌های قرآنی با محوریت تفسیر المیزان / معصومه جیریایی شراهی / جمیله علم الهدی
  • نهاد آموزشی مکتب در قیروان (قرن سوم) به روایت محمد بن سُحنون / بهروز رفیعی