رئیس کنفرانس بین المللی یافته های نوین مناسبات دین و خانواده :

کمک گرفتن از نهاد خانواده برای تقویت دین مداری جامعه و برون رفت از مشکلات مهمترین هدف کنفرانس است

۱۴ اسفند ۱۴۰۰ | ۰۷:۱۲ کد : ۳۷۶۶۵ اخبار
تعداد بازدید:۱۱۰۳
رئیس کنفرانس بین المللی یافته های نوین مناسبات دین و خانواده گفت: ۴۰ مقاله شامل ۳۰ مقاله از داخل کشور و ۱۰ مقاله از خارج کشور در این کنفرانس ارائه می شود.
کمک گرفتن از نهاد خانواده برای تقویت دین مداری جامعه و برون رفت از مشکلات مهمترین هدف کنفرانس است

حجت الاسلام دکتر سید رضا حسینی در گفتگو با خبرنگار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه اظهار داشت: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه طی یکسال و نیم گذشته چهار کنفرانس بین المللی برگزار کرده است که شامل کنفرانس نقش معرفت دینی در علوم انسانی، آسیب شناسی مطالعات، کنفرانس بحران کرونا و مسئولیت های حقوقی و اخلاقی مربوط به رعایت سلامت همگانی و کنفرانس رهیافت معنویت خداسو در مواجهه با کرونا می شود.

وی گفت: رویکرد پژوهشگاه در تمامی همایش ها ابتدا مطالعه و بررسی مسائل و چالش های نوپدید مانند پدیده کرونا از منظر علم و دین بوده است و با بهره مندی توام از یافته های علمی موجود در فضای حوزه های علمیه و دانشگاه ها و استفاده از ظرفیت ها برای بررسی چالش های نوپدید سعی کرده که مطالعات و تحقیقات گروه های علمی را به سمت کاربردی سازی علوم انسانی و حل مشکلات علمی و عملی جامعه سوق دهد.

رئیس کنفرانس بین المللی یافته های نوین مناسبات دین و خانواده عنوان کرد: این همایش های بین المللی حاصل تضارب آرای میان اندیشمندان داخل و خارج از کشور بوده و در این همایش ها، اساتید و اندیشمندان بسیاری به ارائه مقاله پرداختند و حد نصاب پژوهشگاه برای پذیرش مقالات دارای نوآوری بوده‌ است.

وی در خصوص کنفرانس بین المللی یافته های نوین در مناسبات دین و خانواده افزود: این کنفرانس بر دو نهاد اثرگذار اجتماعی یعنی نهاد دین و خانواده و همچنین روابط و تعاملات این دو نهاد تاکید می کند که هر دو از نهادهای اساسی بشر هستند و در طول تاریخ در تعامل و هم افزایی با یکدیگر در امور اجتماعی اثر گذار بوده اند و  همچنین آموزه های دینی مشوق نهاد خانواده بوده و نهاد خانواده کانونی برای شکل گیری عقاید، ارزش ها و رفتارهای دینی بوده‌ است.

حسینی ادامه داد: در دین اسلام نیز خانواده و مسائل و ابعاد مختلف آن مورد تاکید قرار گرفته است و در قانون اساسی نیز دین و نهادهای دین و خانواده از بنیادی ترین نهادهای اساسی ‌کشور هستند.

وی بیان کرد: در سده های اخیر به دلیل تحولات سریع در عرصه فرهنگ، اجتماع، رسانه ها و غیره تحولات گسترده ای در نهاد خانواده به وقوع پیوسته است.

رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی گفت: در عرصه دین شاهد تضعیف دین مداری جامعه و در عرصه اجتماع شاهد تضعیف بنیاد خانواده و کاهش نرخ ازدواج، کاهش نرخ باروری و غیره هستیم.

حسینی ابراز کرد: هدف اصلی در این همایش این است که از آخرین یافته های علمی جهت برون رفت از مشکلات و کمک گرفتن از نهاد خانواده برای تقویت دین مداری جامعه استفاده شود.

وی گفت: این همایش با مشارکت اساتید و اندیشمندان از داخل و خارج کشور برگزار می شود و علاوه بر سخنرانی آیت الله العظمی جوادی آملی و ریاست پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، ۴۰ مقاله از اندیشمندان داخل و خارج ارائه می شود.

وی ادامه داد: ۱۰ مقاله در بخش خارجی از کشورهای آمریکا، انگلستان، ترکیه، اسپانیا، استرالیا، فرانسه و لبنان و ۳۰ مقاله از اندیشمندان داخل کشور در چهار پنل ارائه می شود.

رئیس کنفرانس بین المللی یافته های نوین مناسبات دین و خانواده بیان کرد: پنل جامعه شناسی به کارکردهای اجتماعی خانواده های دین مدار و خانواده های تاثیر گذار اجتماعی، پنل روانشناسی به ارائه الگوهای رفتاری خانواده دین مدار، روابط عاطفی و اخلاقی میان اعضای خانواده، نظام انگیزشی و سلامت روانی و معنوی خانواده، پنل علوم تربیتی به مسائل مربوط به تربیت دینی فرزندان، نقش تربیت والدین، مدیریت استفاده از فضای مجازی، پنل حقوق به بررسی ابعاد حقوقی و چالش های حقوقی جدید در مسائل خانواده، مهندسی حقوق، خانواده در آموزه های دینی می پردازد.

کنفرانس بین المللی یافته های نوین مناسبات دین و خانواده روزهای 18 و 19 اسفند در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار می شود.

کد تحریریه : ۱۱۱

کلیدواژه‌ها: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه کنفرانس بین المللی یافته های نوین مناسبات دین و خانواده مقاله خانواده سید رضا حسینی پژوهشکده علوم اجتماعی

آخرین ویرایش۱۵ اسفند ۱۴۰۰

نظر شما :